Bescherm uw huis tegen inbrekers met de juiste sloten

Het aantal inbraken in ons land daalt de laatste jaren, maar er wordt nog betrekkelijk veel ingebroken. Ook uw woning kan ten prooi vallen aan een inbreker. Hier zit u ongetwijfeld niet op te wachten. De kans is dan immers groot dat er een heel wat waardevolle spullen buit worden gemaakt. Daarom is het zaak uw woning te beschermen tegen inbrekers. Hoe u dit doet? Met behulp van de juiste sloten. Helaas zijn nog lang niet alle huizen in ons land voorzien van veilige sloten. Daarom geeft deze slotenmaker uit Spijkenisse u hier een aantal tips met betrekking tot de juiste sloten.

Kies voor sloten met een keurmerk

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende sloten op de markt. Hierdoor weet u mogelijk niet meer welke sloten nu wel en niet goed zijn. En nee, ze zijn echt niet allemaal hetzelfde. Zo beveiligen lang niet alle sloten even goed. Wilt u de juiste sloten om inbrekers buiten de deur te houden? Kies dan altijd voor sloten met een keurmerk. Deze sloten zijn wat duurder, maar ze beveiligen ook aanzienlijk beter. Dit komt doordat ze uitvoerig getest zijn op de meest gebruikte inbraakmethoden. Een inbreker heeft aanzienlijk meer tijd nodig om sloten met keurmerk te forceren. Met dit soort sloten verkleint u de kans op een inbraak dus al aanzienlijk.

Combineer meerdere sloten met elkaar

Verreweg de meeste woningen in ons land zijn voorzien van cilindersloten. Een beetje inbreker laat zich hier echter al niet meer door tegenhouden. Daarom raden wij mensen ook altijd aan hun deuren te voorzien van meerdere sloten. En dan doelen we natuurlijk niet op meerdere cilindersloten. Hier heeft u zelf immers alleen maar last van bij het openen. Nee, we doelen in dit geval op bijzetsloten. Met behulp van bijzetsloten kunt u uw deur namelijk op meerdere plekken afsluiten. Dit maakt forceren natuurlijk alweer een stuk lastiger. Overigens kunt u ook voor een meerpuntssluiting kiezen. Dit type slot wordt vaak gebruikt in nieuwbouwwoningen. Dit is slechts één slot, maar u kunt uw deuren er toch op meerdere plekken mee vergrendelen.

Het plaatsen van een anti-inbraakstrip of een anti-kerntrekcilinder is niet voor iedereen voldoende. Gelukkig is dit niet het enige wat een slotenmaker kan doen om uw huis beter te beveiligen. U kunt hem namelijk ook nog inschakelen voor elektronische beveiliging. Hierbij kunt u denken aan een alarmsysteem en camera’s. Met deze maatregelen schrikt u een inbreker vaak af. Plaats deze beveiliging niet zelf. Waarom niet? Omdat de kans groot is dat de beveiliging verkeerd geïnstalleerd wordt. In dat geval werken de systemen niet en dan heeft u er natuurlijk ook niets aan!