Matras online kopen

Na een aantal jaren gebruik gemaakt te hebben van een matras, ben je meestal toe aan een nieuw exemplaar. Het lijkt alsof je nog prima ligt, maar toch kun je wat meer last hebben bij het opstaan. Je rug kan wat stijf en pijnlijk aanvoelen en soms wordt je wakker van een slapende en wat prikkelende arm. Dit kan er op duiden dat je matras zijn beste tijd heeft gehad.
Een matras aanschaffen doe je doorgaans voor wat langere tijd. Zo zullen de meeste matrassen na 15 jaar wat versleten raken. Tijd voor een nieuw matras.

Online aanschaffen
Alle producten kunnen tegenwoordig online worden aangeschaft. Ook een matras kan via internet worden gekocht. Het gemak om thuis vanuit je luie stoel je aankoop te doen, is simpel en bespaart je een gang naar de winkel. Er zijn wel een aantal zaken die belangrijk zijn bij de aanschaf van een matras.

Proefliggen
Online aanschaffen van een matras heeft als nadeel dat je niet goed weet of het product naar je zin zal zijn. Probeer, wanneer je een matras online aanschaft, om een periode te gaan proefslapen. Laat je van te voren goed voorlichten wat de mogelijkheden zijn en welk matras voor jou het meest geschikt is. Een matras van 90 x 190 cm, is voor de meeste mensen een prima maat. Is jou lengte echter al 190 cm, dan zal deze slaapplek te klein zijn.

Soorten matrassen

Op papier kun je alvast het ventilerend vermogen, de garantievoorwaarden, de levensduur en het gebruikte materiaal met elkaar vergelijken. Kies het matras wat je het beste bij jezelf vindt passen en ga er een poosje op proefslapen.
Een aantal matrassoorten worden hieronder nader toegelicht.

Polyether matras
Polyether is een schuimmatras wat al langere tijd op de markt is. Deze matrassen zijn goedkoop en hebben over het algemeen niet veel veerkracht. Ook de ventilatie laat te wensen over. Juist het ventilerende en veerkrachtige, maakt een matras comfortabel. Een polyether matras is prima voor één nachtje, maar ook niet meer dan dat.

Latex matras
De kern van dit matras is latex. Latex is een rubbersoort. Rubber ventileert slecht en is warm. Ben je een koukleum dan is dit misschien de juiste matras voor jou. Er zijn ook latex matrassen van 90 x 190 cm, die wel goed ventileren.

Traagschuim
Een matras van traagschuim heeft als voordeel dat alle lichaamsdelen goed worden ondersteund. Het lichaamsgewicht wordt als het ware verdeeld en je neemt als vanzelf een goede slaaphouding aan.

Koudschuim matras
Koudschuim ventileert op de juiste manier en is zeer veerkrachtig. Ga je dit matras van 90 x 190 cm aanschaffen, dan ben je verzekerd van een een comfortabele lighouding.

Binnenvering matras
De toplaag van een binnenveringmatras is meestal polyether, latex, koud- of traagschuim. Daaronder zitten de staaldraadveren die met elkaar zijn verbonden.

Pocketvering matras
Een pocketvering matras bestaat als het ware uit zakjes (pockets), die gevuld zijn met veertjes. Dit matras heeft een prima manier van ventileren.

Verder zijn er ook online matrassen van 90 x 190 cm, in de vorm van een waterbed of luchtmatras verkrijgbaar. Het luchtmatras heeft als kern lucht met een toplaag van koudschuim of latex.
Een waterbed is voor een groot aantal mensen dé ultieme slaapplek. Toch zijn er ook veel tegenstanders van een waterbed. Een waterbed zal heerlijk slapen maar heeft weer als nadeel dat lekkage aan het bed heel vervelend kan zijn.

Bron: www.slaaploods.nl