Welke utiliteitsprojecten vinden momenteel plaats in Rotterdam?

Een grote stad zoals Rotterdam staat nooit stil. Het is continue een aaneenschakeling van momenten, waarbij het dus ook nooit stil en saai is. Dat geldt ook op het gebied van utiliteitsprojecten in en rondom Rotterdam. Het komt eigenlijk nooit voor dat er géén utiliteitsprojecten in en rondom Rotterdam uitgevoerd worden.

Ben jij ook benieuwd aan welke utiliteitsprojecten momenteel gewerkt wordt? Wij hebben de belangrijkste projecten hieronder op een rijtje gezet. Bij deze projecten werken vaak lokale bouwondernemingen, zoals Giesbers Rotterdam. Dankzij de aanwezigheid van dergelijke bouwonderneming kan de identiteit van Rotterdam behouden worden. Dat is ook van belang met het oog op het toekomstbeeld van de stad. De stad wil namelijk zowel nationaal als internationaal een naam en reputatie opbouwen. Zeker op internationaal gebied wil Rotterdam een begrip worden.

Wilhelminapier

Onder andere bij de Wilhelminapier in Rotterdam vinden meerdere utiliteitsprojecten plaats. Deze projecten sluiten volledig aan op de transformatie van dit gedeelte van Rotterdam. Het doel van dit gedeelte van Rotterdam is namelijk om een stadsgebied inclusief kantoren, theaters, winkels en restaurants te worden.

Hart van Zuid

Het Hart van Zuid is wellicht één van de grootste bouwprojecten binnen Rotterdam. In dit gedeelte van Rotterdam is een grootschalige gebiedsontwikkeling bezig. Onder andere winkels, horecagelegenheden, een zwembad, een sporthal en een zorgcentrum stonden op de planning. Sommige van de genoemde projecten zijn reeds gerealiseerd, terwijl andere projecten nog in de kinderschoenen staan.

Feijenoord

Met name voor voetbalfans is dit een uitermate interessant project. De vraag of de bouw van een voetbalstadion écht een utiliteitsproject is, is overigens wel een discussiepunt. Desalniettemin is het bijzonder interessant om in de gaten te houden welke kant dit project uiteindelijk op gaat. Al jarenlang worden de bouwtekeningen en plannen gemaakt, maar tot op heden is er nog niks concreet.

Tuin van Noord

Ook in de Tuin van Noord is men druk bezig met het bouwen van nieuwe kantoren. Dat is echter niet het enige. In deze wijk worden namelijk ook nieuwe woningen gebouwd en is er ruimte voor nieuwe horecagelegenheden.

Slaakhuys

In Slaakhuys, Rotterdam Kralingen West, worden meerdere nieuwe winkels gebouwd. Deze winkels worden samen met een luxe hotel gebouwd, waarbij het geheel een luxe en chique uitstraling dient te krijgen. Hoe dan ook een mooie aanvulling voor de stad Rotterdam.

Rotterdam Delfshaven

Ook in Rotterdam Delfshaven vinden meerdere utiliteitsprojecten plaats. Onder andere in West 399 worden nieuwe kantoren gebouwd. Ook hierbij is er sprake van een mooie combinatie tussen woningen en kantoren. Dit project loopt reeds sinds 2016.

Het mag duidelijk zijn dat in vele wijken in Rotterdam utiliteitsprojecten gaande zijn. Deze projecten hebben over het algemeen een lange levensloop, waardoor het soms enige tijd kan duren voordat het project helemaal opgeleverd is. Voor onder andere de uitstraling van Rotterdam is het echter zeer belangrijk dat deze projecten feilloos uitgevoerd worden. Daarnaast hebben utiliteitsprojecten ook altijd een gemeentelijk doel; oftewel het dienen van de inwoners van de stad.