Wanneer is het tijd voor schoorsteen renovatie?

De meeste mensen met een kachel maken hier gebruik van zonder hier naar om te kijken. Verstandig? Nee, als je het ons vraagt zeker niet. Jij moet jouw schoorsteen namelijk wel veilig kunnen gebruiken. Dit is niet mogelijk wanneer je er nooit wat aan doet. Laat daarom jouw schoorsteen minimaal één keer per jaar vegen door een betrouwbare schoorsteenveger. Let daarnaast ook goed op de staat van jouw schoorsteen. Mogelijk is de schoorsteen verouderd. Dit kan allerlei problemen met zich meebrengen. Is de staat van jouw schoorsteen niet om over naar huis te schrijven? Dan is het tijd voor schoorsteen renovatie.

Problemen die wijzen op een slechte schoorsteen

Er zijn een aantal zaken waaraan jij kunt merken dat het tijd is voor een schoorsteen renovatie. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de trek in het rookkanaal niet meer goed is. De rook wordt hierdoor niet meer op de juiste manier afgevoerd. Daarnaast kan een storm of schoorsteenbrand ervoor zorgen dat er schade aan jouw schoorsteen ontstaat. Indien er zichtbare schade is, raden wij jou aan om zo snel mogelijk schoorsteen renovatie uit te laten voeren. Ook in het geval van slechte condensatie is het renoveren van jouw schoorsteen verstandig.

Schoorsteen renovatie laten uitvoeren

Ben jij zelf betrekkelijk handig? Dan besluit je mogelijk wel om zelf aan de slag te gaan met jouw schoorsteen. Dit raden wij jou echter niet aan. Waarom niet? Omdat de kans groot is dat de schoorsteen niet op de juiste wijze gerenoveerd wordt. In dat geval blijven de problemen natuurlijk aanwezig. Wil jij er zeker van zijn dat de renovatie vakkundig wordt uitgevoerd? Doe dan een beroep op een schoorsteenveger uit Roeselare. Hij herstelt jouw schoorsteen namelijk binnen de kortste keren. Op deze manier kun je straks dus gewoon zonder problemen gebruik maken van jouw kachel!