De perfecte vloer voor jouw stulpje

Heb je net een nieuw huis gekocht waar nog veel aan moet gebeuren, maar weet je niet wat voor soort vloer je erin wil hebben? Of ben je je oude vloer helemaal zat, maar weet je niet wat je ervoor in de plaats wil hebben? Maak deze keuze niet zomaar, want een vloer kan heel veel invloed hebben op de algehele sfeer in de ruimte. Om je keuze wat makkelijk te maken, zijn hier een aantal ideeën voor mooie en duurzame vloeren.

Visgraatvloer

Een recente trend is de visgraatvloer: Hierbij worden de latjes van de vloer in een soort chevron-patroon neergelegd. Dit geeft de vloer een moderne en speelse uitstraling. Deze stijl vloer zou je, mits je een wat meer ervaren klusser bent, zelf kunnen proberen te leggen. Je hebt namelijk niet echt speciaal gereedschap nodig. Er is tegenwoordig zelfs laminaat met een visgraatpatroontje voor als snel klaar wil zijn.

Vloer van woonbeton 

Woonbeton geeft de ruimte waarin het gegoten is een prachtige, industriële uitstraling. Omdat het een gegoten vloer is, sluit hij overal naadloos op aan. Er zijn ook geen voegen waar vuil in terecht kan komen, super hygiënisch dus! Dit soort vloer is waterdicht, dus ideaal voor in de badkamer. Ben je nou niet zo van een strakke vloer? Door een bepaalde applicatietechniek toe te passen, kan de vloer ook een oneffen of wolkerige uitstraling krijgen. Woonbeton is er in veel verschillende kleuren, maar het is aan te raden een wat lichtere kleur te nemen, omdat de ruimte anders te donker wordt. Vooral in een ruimte waar weinig of geen ramen zijn, kan dit een probleem zijn.

Heb je na het lezen van dit artikel interesse in een vloer van woonbeton? Unique Floorstyling heeft 25 jaar ervaring in de wereld van gietvloeren levert dus betonnen vloeren van topkwaliteit!