Waarom wonen in Alkmaar perfect is

Alkmaar staat natuurlijk bekend om zijn prachtige historische centrum en de traditionele kaasmarkt. Dat maakt Alkmaar zeker geschikt voor een leuk dagje uit. Maar wist je dat het er ook heel fijn wonen is?

Historisch centrum

Alkmaar is met 90.000 inwoners zeker geen kleine stad te noemen. Toch voelt het er wel heel overzichtelijk en kleinschalig aan. Het heeft een gezellige binnenstad, met oude kanalen die door het stadscentrum stromen. Vanaf het water krijg je een goed beeld van het oude Alkmaar en kun je rustig de mooie gevels bekijken, waarvan sommige nog dateren uit de 16e eeuw.

Voorzieningen

Het voordeel van Alkmaar is dat het groot genoeg is om te beschikken over zo’n beetje alle voorzieningen. Zo heeft Alkmaar een aantal bioscopen, verschillende musea en een uitgebreid winkelaanbod. Ook vind je er een theater en een aantal bioscopen. Alkmaar staat ook bekend om zijn oude hofjes, die al vanaf de Middeleeuwen bewoond worden. Genoeg cultuur om te snuiven, dus je hoeft je in je vrije tijd zeker niet te vervelen.

Daar staat tegenover dat het ook weer niet té druk is, zoals in de echt grote steden als Amsterdam. Wil je toch wat meer mensen om je heen? Als je wilt sta je met drie kwartier rijden in het centrum van Amsterdam, dus je hoeft zeker niks te missen.

Natuur

Wil je juist weg van de drukte en genieten van de natuur? Dan valt er in Alkmaar en omgeving ook genoeg te kiezen! Er zijn verschillende bos- en wandelgebieden in de buurt, zoals Alkmaarderhout en Westerhout of natuurpark Egmonderhout. In Alkmaar zelf kun je naar de Hortus of de verschillende stadsparken. Ga je liever naar het strand? Ook dat is geen probleem, want het strand ligt op slechts 30 minuten rijden! Er is dus een divers aanbod aan natuur en dat is heerlijk om tot rust te komen.

Verhuisplannen?

Er zijn maar liefst 94 wijken in Alkmaar. Daardoor is er vast wel een wijk te vinden die goed bij je past! Denk je er nou over om in deze mooie stad te gaan wonen? Maak dan eens een afspraak bij een onafhankelijke hypotheekadviseur in Alkmaar. Betrouwbare specialisten denken met je mee en geven je een hypotheekadvies op maat. Zo kun jij straks gaan wonen in jouw droomhuis in het schitterende Alkmaar!