Waar moet je aan denken bij aanschaffen van een afgelakte binnendeur?

In jouw huis is alles spic en span. Je hebt kunststof kozijnen met super isolerend glas, een mooie parketvloer en een design keuken. De muren zijn voorzien van strak stukwerk, alle houten delen zitten perfect in de lak en de design keuken is van alle gemakken voorzien. Toch kun je het gevoel hebben dat de finishing touch ontbreekt. Er mist iets en je kunt je vinger en niet goed op leggen.

Puntjes op de i in jouw interieur

Denk eens aan de binnendeuren. Toen je het huis ging verbouwen, leek het een goed idee om de oude deuren te laten zitten. Natuurlijk moesten ze kaal gemaakt worden en opnieuw in de lak gezet. Het resultaat zag er aardig uit, maar nu begin je je te storen aan de beschadigingen die je met een laag verf dacht te kunnen camoufleren. De invloed van de binnendeuren op je interieur wordt vaak onderschat. Als je de binnendeuren vervangt door stijlvolle nieuwe exemplaren, zal dit een boost voor je interieur betekenen. Als je nieuwe binnendeuren wilt, heb je het liefst dezelfde stijl voor al je binnendeuren. Daarbij je hebt de keuze om ze afgelakt of niet afgelakt aan te schaffen. Hoe bepaal je de beste keuze voor jouw situatie?

Voordelen van de afgelakte binnendeur

Een afgelakte binnendeur heeft een aantal voordelen:

  • De binnendeur is kant en klaar. Je hoeft niet meer te investeren in kwasten en verf. Zeker als je niet van schilderen houdt of er gewoon niet zo goed in bent, is dit een uitkomst.
  • Een afgelakte deur is helemaal strak. Je ziet geen druipende klodders verf of sporen van de kwasten en rollers.
  • Er is geen kleurverschil tussen de verschillende deuren. Dit zorgt ervoor dat alles er goed als een geheel uitziet.
  • Je hebt garantie op de deur inclusief de lak. Als blijkt dat de lak niet in orde is of als er beschadigingen op de binnendeur zitten, dan kun je bij je leverancier onder garantie een nieuwe uitzoeken

Aandachtspunten van de afgelakte binnendeur

Er zijn ook een aantal aandachtspunten die je moet laten meewegen bij de keuze voor wel of niet afgelakte binnendeuren:

  • De kans is niet zo groot dat je een unieke deur hebt aangeschaft. Afgelakte deuren worden in grote oplages tegelijk gefabriceerd
  • Bij het plaatsen van een afgelakte binnendeur moet je heel goed opletten dat je geen beschadigingen maakt. Bij een niet afgelakte binnendeur is het geen probleem om even langs de deurpost te stoten. Nadat je de deur netjes geverfd hebt, zie je er niets meer van.
  • Je moet goed opletten dat de kleur van de afgelakte binnendeur wel goed bij de kleur van het deurkozijn past.
  • Je bent wat beperkter in de keuze van de kleur.

Jouw huis, jouw keuze

Uiteindelijk is het natuurlijk je eigen keuze. Ga je voor strak en gemakkelijk, dan is een afgelakte binnendeur ideaal voor jou. Wil je een wat meer vintage interieur met niet-standaard kleuren, dan is een afgelakte binnendeur misschien niet de beste keuze voor jou.