Kleurrijke schilderijen

Kleurrijke schilderijen zijn er in alle soorten en maten. Abstracte, expressies, surrealistische, realistische werken en tal van andere schilderijen. Vaak zijn die bijzonder boeiend zijn om ernaar te kijken. Kleurrijke schilderijen ter decoratie is een aanrader.

Decoratief en tijdloos

Behang aan de muur is tijdelijk. Daarbij is het onderhevig aan modegrillen. Behang wat nu helemaal hip is zal op termijn oubollig zijn. Een muur effen maken met latex geeft wel een mooi ruimtelijk effect, maar is saai. De oplossing is aan de effen muur een schilderij hangen die iedere saaie muur fascinerend maakt om naar te kijken. En dan hangt het af wat voor ruimte het is. Als het een muur in een smalle gang betreft is vaak een doek zonder lijst beter omdat het minder ver naar voren komt, platter tegen de muur zit. Heeft het meer de ruimte, hangt het boven een bank of kast, dan is ingelijst meestal mooier. Het is dan meer een schilderij als een schildering. Kleine schilderijtjes komen vaak mooi tot uiting op het smalle stukje muur naast het raam. Bij schilderijen denken de meeste mensen aan iets van een halve meter hoog en één meter breed prominent in het midden van een lange muur, maar juist verscholen in een hoekje laat menig huis leven. Wat ook een mooie plek is, is dat stukje boven een deur. Tussen de bovenkant van het deurgat en het plafond is een prachtige plek voor een klein kleurrijk object. En dat object op die plek blijft boeien. En een echt flets kleurig schilderij gaat goed boven het hoofdeinde bij het bed in de slaapkamer. Maar het is een algemeen gegeven dat die muur op mag vallen.

Kunst in het algemeen

Kunst, w.o. schilderijen, is een goede investering. Door al het speculeren is de euro niet veel meer waard, en kunst heeft een vaste en stijgende waarde. Daarbij brengt geld op een spaarrekening geen rendement op. De rente is lager als de inflatie; je spaart dus meer achteruit omdat alles, w.o. kunst, duurder wordt. Dus in het algemeen investeer in kunst, leg je geld vast in schilderijen, beelden, sculpturen, enzovoort, naast dat het boeiend is om naar te kijken is het een goede investering, een betrouwbaar iets om je geld in vast te leggen.

Reproductie versus echte kunst

Reproductie is in aanschaf goedkoper als origineel. Een originele van Gogh of Rembrandt is onbetaalbaar maar een poster van het werk aanschaffen is goed te doen. Het is makkelijk in te lijsten, de poster komt dan achter een glasplaat, en daaraan is te zien dat het reproductie is en geen origineel kunstwerk. Het heeft geen invloed op het effect. Het is dus goed mogelijk om met weinig geld een huis op te fleuren met kleurrijke schilderijen als decoratie.

Bron: https://www.stylishcolors.eu/