Help! Ik ga verhuizen

Verhuizen is een leuke en drukke tijd. Het kan al snel chaotisch worden als je van te voren niet jezelf hebt verdiept in hoe alles gaat. Bij een bovenverdieping komen er ook andere dingen bij kijken dan bijvoorbeeld bij een vrijstaand huis. Maar waar moet je nou écht allemaal op letten en rekening mee houden tijdens een verhuizing als je op een hogere etage gaat wonen?

Tips

Breng je nieuwe buren op de hoogte dat je aan het verhuizen bent, want je maakt best veel geluid als je de trap op en af gaat. Zo weten zij wat er aan de hand is en zijn er minder zorgen over geluidsoverlast. De buren blij, jij blij. Je wilt toch graag met een goede verstandshouding beginnen op je nieuwe woonplek.

Als je van plan bent om een verhuisbedrijf in te huren kan de prijs hoger zijn dan normaal. Er komt extra werk bij kijken, omdat alles naar een hogere etage moet worden gebracht. Dit kost gewoon meer tijd.

Wanneer je geen lift hebt in het gebouw, dan is het handig om de verhuisdozen niet al te zwaar in te pakken. Hou in je achterhoofd dat je deze dozen ook nog de trap op moet tillen. Dat is natuurlijk geen pretje als het heel zwaar is.

Verhuislift huren

Een verhuislift is een handig middel om te gebruiken tijdens het verhuizen. In de meeste gevallen kun je niet alle meubels via de trap naar boven brengen, omdat bijvoorbeeld de gang te smal is. Het zou zonde zijn om hierdoor schade aan je interieur te krijgen, dus een verhuislift is de ideale optie. Deze handige lift heeft een platform en kan vele meters omhoog.
Er zijn drie verschillende soorten verhuisliften:

  • Elektrolift
  • Motorlift
  • Opbouwlift

Al met al bespaart het veel moeite en tijd wanneer je een verhuislift huurt. De overige tips zijn tevens erg handig om aan te denken tijdens het verhuizen. Breng je buren op de hoogte, til niet te zwaar en kijk goed naar de prijs van verhuisbedrijven.