5 Verbazingwekkende ideeën om je zolder te versieren

De zolder is een ruimte die op de laatste verdieping van sommige eigendommen is gebouwd en die over het algemeen bedoeld is voor het onderbrengen van de watertank, de elektrische installatie of slechts enkele objecten die in de loop der jaren door de familie worden weggegooid.

Hierdoor wordt de zolder een stoffige en half vergeten plek, vooral wanneer deze kleinschalig is gemaakt, wat het moeilijk maakt om er bij te komen.

Maar er zijn talloze woningen in het hele land die grote zolders hebben, die, met de juiste tips, zeer nuttig en functioneel kunnen zijn. Wij hebben een vijftal inspirerende tips voor de zolder op een rijtje gezet. Moet je eerst je zolder nog opruimen? Bekijk dan eens de tips op https://opruimen-met-el.nl/.

Kamer

Wat dacht je ervan om gebruik te maken van deze “vergeten” ruimte in het huis om een kamer op zolder te installeren? Als jouw huis niet erg groot is of je wilt een logeerkamer creëren, dan is dit een idee dat het overwegen waard is.

Ook is het interessant om te focussen op het creëren van een gezellige ruimte voor rust. Zo kunt je rekenen op een bed, kleine banken of fauteuils, maar ook op een TV en ander gepland meubilair.

De functionaliteit maakt het verschil en de ruimte kan rekenen op een neutrale inrichting of volgens de gebruiker. Het idee is om een gezellige, comfortabele en luchtige omgeving te creëren.

Home Office

Een moderne trend die steeds meer mensen betovert: het installeren van een kantoor op zolder. Wie een ruimte nodig heeft om te werken of te studeren kan genieten van deze tot dan toe ongebruikelijke omgeving. Zo is het mogelijk om stilte, weinig beweging en privacy te hebben om al je taken en activiteiten uit te voeren.

Hiervoor heeft je geen grote investeringen nodig. Je heeft een functioneel bureau nodig met ruimte voor een computer of notebook. Aan de andere kant is het interessant om niches of planken te installeren om boeken en andere rekwisieten achter te laten. Installeer een comfortabele stoel, een kleine boekenkast of lade, en soesjes of fauteuils om te ontspannen.

Speelgoedkamer

Heb je een droom van een plekje voor het speelgoed van je kinderen? Nou, wat dacht je van op zolder? Je kunt het zo regelen dat het een plek is om te studeren en te spelen. Op die manier kunt je hun slaapkamer meer georganiseerd en exclusief voor hun rust maken.

Speelkamer

De zolder is een goede ruimte om verschillende spellen te concentreren, zoals een biljarttafel, een kaarttafel, videospelletjes, bordspellen. De spellen stimuleren veel denken, geheugen en aandacht.

Het creëren van zo’n omgeving helpt bij het ontwikkelen van deze prikkels en brengt meer socialisatie met zich mee, die tegenwoordig erg beschadigd is, omdat iedereen veel tijd doorbrengt in zijn of haar smartphone.

Moderne

Tegenwoordig is de trend om een zolder te ontwerpen met moderne items om het milieu volledig te vernieuwen. Het hangt allemaal af van het model dat je wilt volgen, zij het voor een kamer, een woonkamer, enz. Tot de meest conventionele ideeën behoren nieuwe dak-, wand- en vloerbedekkingstechnieken.

Daarnaast vallen altijd sobere kleuren op, zoals zwart, grijs of bruin. De verlichting met hangers en lichtpunten is ook interessant, evenals metalen details, meubels in verschillende formaten en moderne apparatuur. Na een alternatieve en creatieve decoratieve concept is ook aangegeven, vooral om de zolder te verlaten kijken indrukwekkend.

Bron: het Woongemak