Het kopen van een hoofdkussen

Wie echt waarde hecht aan een goede nachtrust die neemt het kopen van een hoofdkussen serieus en neemt niet zomaar ergens een kussentje mee vandaan. Een goed hoofdkussen is maatwerk. Daarbij gelden de slaaphouding, het materiaal en de maatvoering als belangrijkste punten die meegenomen worden als je een kussen gaat kopen.

Het formaat van het hoofdkussen

Veel mensen denken dat alleen het formaat van de kussens belangrijk zijn bij de afweging die je maakt. Niets is echter minder waar. Als je echt het beste kussen wilt kopen, dan laat je meer factoren meewegen. Wat wellicht na het formaat erg belangrijk is, is het materiaal waarvan het kussen gemaakt is. Het materiaal kan het verschil maken namelijk. Bovendien; de een wil graag een kussen dat een zeer vaste vorm heeft, een ander heeft liever een kussen dat steeds een andere vorm aanneemt. Synthetische hoofdkussens zijn vaak vast van vorm, kussen van dons vorm je gemakkelijk geheel naar jouw specifieke wensen. 

Persoonlijke voorkeuren

Wie kijkt naar hoofdkussens, die ziet dat de losse kussen vooral gevuld worden met wolbolletjes of gevuld zijn met synthetische vezels. Dat geldt in feite ook voor de kussens gevuld met traagschuim en met latex. Deze kussens zijn in aanschaf vaak ook wat voordeliger. Dat neemt echter niet weg dat deze kussens prima slapen en prettig in gebruik zijn. Uiteraard blijft het kiezen van een hoofdkussen iets persoonlijks en is het een kwestie van smaak vooral. Van persoonlijke voorkeuren. 

Koop je hoofdkussen bij de slaapspecialisten van Hoofdkussen.com!

De slaaphouding

Wellicht handig te weten is dat de slaaphouding een rol speelt als je zoekt naar het perfecte kussen. Slaap je op je buik, dan is een zachter en plat kussen wenselijker. Slaap je vooral op je zij, dan wordt vaak een wat steviger en dikker kussen gevraagd. Meest populaire hoofdkussen is en blijft een donzen kussen. Het kussen is zacht als sprake is van 100 procent dons en juist hard als je kiest voor alleen maar een vulling van veren. De zwaarte en de mate van hardheid van het kussen wordt uiteindelijk bepaald door het vulgewicht en de verhouding tussen dons en veren. Ook het wollen kussen is en blijft zeer geliefd. In feite is dit een katoenen tijk gevuld met wolbolletjes. Verder is bekend dat wol een hoog ventilatievermogen heeft en als je veel zweet is het eveneens een perfect hoofdkussen. Op wol slaap je altijd droog is dan ook een gegeven binnen de wereld van het hoofdkussen. 

Ondersteuning

Een synthetisch kussen is wat voordeliger en kun je goed uitwassen. Met een kern van polyester en andere kunstvezels is het een zacht en licht kussen. Hoewel populair is van deze kussens bekend dat ze niet al te lang in vorm blijven. Je kunt vouwen wat je wilt, uiteindelijk valt het kussen terug in de oorspronkelijke vorm. Je hebt ook nog de schuimkussens. Dit worden ook wel de ergonomische kussens genoemd. Deze kussens staan garant voor de best denkbare ondersteuning van je nek en hoofd. Natuurlijk rubber is tenslotte een materiaal waarmee je kussen ook gevuld kan zijn. Deze kussens zijn in opkomst, maar nog minder populair dan de eerder genoemde varianten.