Kledingkast op maat laten maken voor in een hoek

Kasten kun je nooit genoeg hebben. Hoe langer je in een huis woont, hoe meer spullen je bij elkaar spaart. Soms heb je de neiging om bovenop of naast je kasten allerlei zaken op te stapelen. Maar dit is niet de bedoeling. Daarom kun je bijvoorbeeld een kledingkast op maat laten maken voor in een hoek. En als je je kledingkast dan toch op maat laat maken, waarom zou je ze dan niet precies indelen zoals jij dit wilt? In dit artikel lees je hoe je een hoek kledingkast optimaal kunt opvullen.

Gebruik de hoek voor 100%
Een kledingkast op maat laten maken voor in de hoek betekent effectief dat je binnenin je kast een volledig hoek hebt die je kunt benutten. Maar dergelijke hoeken zijn vaak niet zo goed bereikbaar en worden soms maar half benut. Er bestaan nochtans allerlei middeltjes om je hoek volledig op te vullen. Denk bijvoorbeeld aan draaiplateaus voor je schoenen. Of als je in je hoek bijvoorbeeld ophangsystemen kiest, denk er dan aan om ze vanuit één kant te laten doorlopen tot helemaal in de hoek. Het ophangsysteem van de andere kant begin je dan op een eindje van de muur weg. Zo benut je volledig je hoek. Je hoek met legplanken opvullen is meestal niet zo’n goed idee. Je zult er spullen in opstapelen waarvan je na een hele tijd niet meer zult weten dat je ze hebt. Kies ervoor om in je hoek dingen op te bergen die je vaak nodig hebt.

Kies verlichting in je hoek
Verlichting is belangrijk als je je kleren degelijk wilt uitkiezen. Bij een gewone rechte kast is verlichting van buitenaf vaak voldoende. Bij een hoekkast reikt het licht van je slaapkamer meestal niet tot in de verste hoek. Er bestaat nu de mogelijkheid om in je kasten verlichting te laten aanbrengen. Voor een kleine meerprijs zul je comfortabel al je spullen kunnen terugvinden in je kast, ook in de verste hoeken.

Let op de deuren in de hoek
Logischerwijze zou je bij een hoekkast denken dat je gewoon twee deuren kiest die in spiegelbeeld van elkaar open gaan. Echter storen deze twee deuren elkaar heel vaak. Bij een kledingkast op maat laten maken voor in een hoek zijn er andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan schuifdeuren links en rechts van de hoek die dan van elkaar weg schuiven. Of kies bijvoorbeeld voor één grote dubbele deur met een scharnier in de hoek, die je dan langs één kant open maakt. Zo is je hele hoek makkelijk bereikbaar.

Bron: www.123vrijwonen.nl