Vier veranderingen in je slaapkamer als je toe bent aan een make over

Soms ben je gewoon toe aan iets nieuws. Die slaapkamer heb je ondertussen al een lange tijd, en er verandert niet veel. Waar er in de woonkamer nog wel eens iets verschoven wordt of er iets bij komt, gebeurt dat in de slaapkamer misschien minder. Daarom kan het leuk zijn om eens in de zoveel tijd je slaapkamer een make over te geven! Dat klinkt als een hoop gedoe, maar de volgende drie veranderingen maken al een groot verschil.

1: Een fris kleurtje

Ben je de huidige kleur op de muren zat? Breng er dan gewoon een lekker nieuw kleurtje op aan! Je kan ervoor kiezen om alle muren opnieuw te verven in een neutrale kleur als wit, gebroken wit of een mooie aardetint. Ook kun je wat meer de veilige zone uit stappen en voor iets geks kiezen, bijvoorbeeld donkergroen, rood of een lichtblauwe kleur. Je kan natuurlijk ook een accentmuur kiezen en alleen die muur een nieuw kleurtje geven.

2: Verschuif de boel

Wat heel fijn kan zijn voor een nieuwe en frisse look in je slaapkamer, is een nieuwe inrichting. Nee, je hoeft niet allemaal nieuwe meubels aan te schaffen, maar je kan het allemaal wel verschuiven. Er is namelijk vast een andere manier waarop je jouw meubels neer kan zetten. Draai het bed, plaats de kast ergens anders, bedenk wat leuks! Teken het eventueel eerst uit, om zeker te zijn dat het allemaal gaat passen.

3: Nieuwe vloer

Je kan er ook voor kiezen om je kamer een volledig nieuwe vloer te geven. Niks is namelijk zo sfeerbepalend als een vloer. Heb je nu tapijt? Haal het eruit en maak plaats voor wat wit laminaat, bijvoorbeeld. Als je vloerverwarming hebt is dat extra fijn, want met laminaat vloerverwarming voel je de warmte veel beter! Of haal het laminaat wat er nu ligt weg en maak juist ruimte voor wat tapijt.

4: Decoreer

Heb je nu veel decoratie in je kamer? Haal het allemaal weg en begin opnieuw! Ga eventueel langs de winkel om wat nieuwe decoratieve spulletjes te halen. Een tip: bij de kringloopwinkel kun je ook allemaal leuke items halen! Even opknappen en het ziet er hartstikke leuk uit in je ‘nieuwe’ slaapkamer. Haal ook bijvoorbeeld lijstjes, schilderijtjes, posters, etc. Je kan ook een snoer met lampjes aan de muur hangen voor een speels maar gezellig effect. En het hoeft ook echt allemaal niet duur te zijn.