Een isolerende buitendeur van hout

Een hoop mensen hebben voor hun schuur een houten buitendeur. Dit is vaak een isolerende buitendeur. Hier lees je meer over een isolerende buitendeur van hout.

Waar wordt deze deur gebruikt?
Je ziet deze deur vaak terug bij een schuur maar je kunt deze natuurlijk ook voor je huis nemen of voor je huis en je schuur. In deze blog lees je meer over de voordelen en nadelen van deze deur.

Voordelen

Isolerend

Zoals de naam al zegt is deze deur isolerend. Dit is ideaal om je huis warm te houden in de winter en je huis koel te houden in de zomer. Als je een deur van glas hebt, zorgt het er juist voor dat het huis of de schuur kan opwarmen in de zomer. Dit is niet het geval bij een isolerende deur.


Beter beschermd tegen inbrekers

Wat ook een mooi meegenomen voordeel is, is dat het beter beschermd tegen inbrekers. Bij een glazen deur kan het glas makkelijk worden ingeslagen. Bij een geïsoleerde deur is dit lastiger.

Verschillende soorten

Je hebt deze deur in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Zo kun jij zelf kiezen wat jij mooi vindt. Hierdoor past de deur ten alle tijden bij het huis. Het is niet één soort, één maat, één kleur. Je hebt een tal van mogelijkheden en eigenlijk is iedere deur uniek. Zo zie je niet vaak dezelfde deur terugkomen. Dit zie je echter wel soms bij schuren.

Nadelen

Er zijn naast voordelen ook helaas nadelen.

Houtrot

Je zal van houtrot niet snel last hebben bij je deur van je huis, maar wel bij de deur van je schuur. Dit komt omdat een schuur vaak minder goed wordt onderhouden. Door minder vaak onderhoud te plegen, kan er eerder houtrot ontstaan in de deur van je schuur. Zorg er daarom voor dat je altijd alle deuren goed onderhoud.


Prijzig

Isolerende deuren zijn vaak ook iets duurder. Door de hoge isolatiewaarde verdien je de kosten wel indirect terug. Om te voorkomen dat de kosten zich ophopen, kun je ervoor kiezen om elk jaar één deur te vervangen. Op deze manier spreid je de kosten.

Is deze deur iets voor jou?
Isolerende deuren zijn voor iedereen aan te raden. Als je minder te besteden hebt, vervang dan bijvoorbeeld één deur per jaar en niet alles in een keer. En wanneer je net een nieuw huis koopt, maak dan niet meteen de beginners fout om een glazen deur te nemen. Kies in dit geval meteen voor een isolerende deur. Hier zal je nog veel plezier van hebben.

Bron: www.deurenweb.nl