Graszoden online kopen? Let op deze zaken!

Heeft u plannen om een hoeveelheid graszoden online te kopen om uw eigen groene gazon te creëren? Dan komt u er al snel achter dat er enorm veel keuze is. Er zijn niet alleen tal van aanbieders waar u graszoden online kunt kopen, maar er zijn ook uiteenlopende soorten grasmatten die u kunt aanschaffen. Natuurlijk wilt u het beste gras dat er is, en uiteraard voor een scherpe prijs. Maar hoe krijgt u dat voor elkaar. Waar moet u bij het aanschaffen van graszoden allemaal op letten om de juiste beslissing te maken? Met onderstaande checklist wordt dat een stuk gemakkelijker!

graszoden online kopen

Hoe vers is het gras?

Een van de eerste aandachtspunten bij uw online zoektocht naar geschikte graszoden, is de versheid van de grasmatten. Verse en frisse graszoden kopen is heel belangrijk voor het uiteindelijke resultaat, namelijk een mooie groene grasmat. Koop hoe dan ook geen grasmatten die al een tijdje geleden zijn gemaakt, maar alleen vers gras. Kenmerkend voor jonge graszoden die fris zijn, is dat ze vochtig aanvoelen en niet kruimelig, maar sterk en stevig zijn.

Welke leeftijd hebben de graszoden?

Wilt u kwalitatief goede graszoden kopen, dan moet u ook goed letten op de leeftijd van de grasmatten. Sterke en verse grasmatten die tegeneen stootje kunnen, hebben minstens een jaar lang de tijd gehad om te groeien en op kracht te komen. Het fijne van grasmatten die al minstens een jaar zijn gekweekt, is verder dat deze al een keer gemaaid zijn. En gemaaid gras krijgt meer kracht en weerstand. Kortom: zorg dat u weet hoe lang het gras al is gekweekt. Als het goed is wordt deze informatie op de website van de grasaanbieder vermeld. Zo niet, dan kunt het beste even contact opnemen met het betreffende bedrijf om na te vragen wat de leeftijd van de graszoden is. 

Welke mengsel is gebruikt tijdens de zaaiperiode?

Een belangrijk aspect om op te letten is in de vierde plaats het door de kweker gebruikte zaadmengsel. Er zijn tal van grassoorten, die qua sterkte, groeipotentie en uitstraling verschillende soorten gras opleveren. Belangrijk is dan ook om bij de online aankoop van graszoden te kiezen voor zoden die gekweekt zijn met een kwalitatief goed zaadmengsel. Bepalend bij de keuze voor bepaald zaaigras is ook de functie van uw tuin cq. gazon. Wilt u een echte siertuin creëren, dan kunt u bijvoorbeeld het beste kiezen voor Roodzwenkgras of Struisgras. Is het daarentegen de bedoeling dat het gazon sterk genoeg is voor spelende kinderen in uw tuin? Dan kiest u slim als u gaat voor zoden gemaakt van sterke grassoorten als Veldbeemdgras met Roodzwenkgras.

Welke kleur heeft het gras?

Ten slotte is het aan te raden om, als u via internet op zoek gaat naar geschikte grasmatten, te letten op de kleur van het gras. Zien de grasrollen in de webshop er mooi groen en fris uit? Zijn ze wel vers en jong? Of zijn er lelijke, gekleurde plekken zichtbaar?

Bekijk nu de mogelijkheden voor online graszoden kopen

Wacht niet te lang en koop nu graszoden van topkwaliteit via een betrouwbare online aanbieder. Als u de zojuist genoemde aandachtspunten goed in het vizier houdt, hoeft u niet bang te zijn dat u slechte kwaliteit graszoden koopt.