De voor- en nadelen van tuingaas

Heb jij een hekwerk nodig waarmee je je tuin of een gedeelte van je tuin wilt afbakenen, dan is tuingaas één van de opties die je hebt. De keuze die je uiteindelijk maakt wordt beïnvloed door de functie die je wilt dat je hekwerk gaat vervullen en hoeveel bescherming je precies wilt hebben. Gaashekwerken zijn betaalbaar en snel zelf te plaatsen, maar ze hebben niet altijd het gewenste esthetische effect. Ook scoren ze op het gebied van veiligheid minder hoog. Tegelijkertijd zijn gaashekwerken wel ideaal in bepaalde situaties. Hier lees je meer over tuingaas.

Wat is tuingaas?

Tuingaas is een soort gaashekwerk dat wordt gemaakt van metaal en dat vak wordt gecoat in een groene of zwarte beschermingslaag. Je herkent het aan de grote rechthoekige mazen. Het is een stevig soort gaashekwerk, vaak met dikkere draden. Dit type gaas wordt niet gewoven zoals harmonicagaas. Door de brede mazen verlies je nauwelijks uitzicht en blijft het ruimtelijke gevoel in je tuin bewaard. Het is geschikt voor een groot aantal doeleinden.

De voordelen

Kies jij voor tuingaas als omheining voor je tuin, dan profiteer je dus van een aantal belangrijke voordelen:

  • Tuingaas zwart is goedkoop.
  • Je maakt er zelf snel en gemakkelijk een stevige omheining mee.
  • Je uitzicht naar buiten gaat niet verloren en dat betekent dat je tuin groter aanvoelt.
  • Je kunt het ook gebruiken voor een aantal andere doeleinden, zoals het beschermen van je moestuin en het omheinen van klein- en pluimvee.
  • Gaashekwerk heeft nauwelijks onderhoud nodig en gaat lang mee. Kies voor een hekwerk met een coating en er is geen kans op roest.

De nadelen

Uiteraard zijn er ook nadelen te noemen als je besluit om tuingaas te gebruiken.

  • Je verbetert de inbraakveiligheid van je woning niet als je een gaashekwerk om je tuin plaatst.
  • Het bevordert ook je privacy niet. Jij kijkt naar buiten, maar anderen kijken ook net zo gemakkelijk naar binnen.
  • Om esthetische redenen is gaashekwerk net altijd de beste keuze.

Wanneer is gaashekwerk de beste keuze voor jou?

Gaashekwerk is dus geen goede optie als je je woning en erf wilt beveiligen of als je inkijk wilt tegengaan. Je houdt er kleine dieren en kinderen wel mee tegen, maar inbrekers, katten en honden worden er niet door afgeschrikt. Gaashekwerk is ideaal in een aantal situaties. Zo biedt het een snelle oplossing als je met een beperkt budget werkt. Ook is het erg geschikt voor het omheinen van je moestuin of van je dierenverblijf. Vergeet niet dat grote knaagdieren wel door tuingaas kunnen klimmen en dat het dus niet de beste optie is als je kippen of klein pluimvee houdt. In dat geval kies je voor een gaashek met een kleinere maas.

Een specialist helpt je verder

Ben je niet zeker over het soort gaashekwerk dat voor jou het beste is? Vraag dan een specialist om hulp, geef aan wat je nodig hebt en zij adviseren je exact over de opties die tot je beschikking staan. Bezoek daarom eens de website van Resifence.nl.