Tegels in huis

Wil je graag tegels in huis neerleggen? Afhankelijk van waar je tegels in huis wilt kun je kiezen uit verschillende stijlen. Je kunt ze natuurlijk op de muur plaatsen en op de grond. Dit staat ontzettend goed in je toilet, badkamer of als tegelwand in je keuken. Daarnaast geven stenen op de vloer een ontzettend mooie en luxe uitstraling. Het plaatsen van stenen heeft veel voordelen. Tegels hebben een extra harde toplaag en zijn daardoor kras- en stootbestendig. Ze zijn daarnaast gemakkelijk te onderhouden. 

Tegels voor in de woonkamer

Als je op zoek bent naar tegels voor in de woonkamer dan heb je ontzettend veel keuze. Zo zijn de Keramische varianten in veel verschillende stijlen verkrijgbaar. Afhankelijk van je smaak en interieur kun je gaan voor grote, strakke stenen of een natuursteen imitatie. Tegenwoordig zie je ook steeds meer speelse variant, zoals met een Portugese opdruk. Daarnaast is de betonlook ook een populaire keuze. Dit staat dan ook bij veel verschillende soorten interieur erg goed. De keuze om voor keramische stenen te gaan in de woonkamer heeft zeker voordelen voor als je vloerverwarming hebt, want daarvoor is de keramische tegel zeer geschikt. In tegenstelling tot een laminaatvloer geleiden ze de warmte beter. Dit is dus heerlijk om in huis te hebben.

Tegels voor op het toilet

Voor de inrichting van je toilet heb je ook ontzettend veel keuze. Zowel voor de muren als op de grond kun je verschillende soorten stenen vinden. Als je een mooie strakke look wilt en de toilet optisch groter wilt laten lijken dan kun je kiezen voor twee kleuren tegels. De tegel die je op de vloer plaatst laat je dan doorlopen op de achterwand. Daarbij laat je de spoelbak wegwerken in de achterwand. De zijwanden geef je een andere, contrasterende kleur. Je kunt dit zeker doen met een donkere tint en wit. Ook zie je ze steeds meer met een speelse print. Je kunt dan je hele toilet betegelen met grote, effen stenen waarbij de vloer en zijwanden dezelfde stenen hebben en de achterwand een andere tegel heeft. Dit kan een mozaïek tegel zijn, een hexagon of Portugese tegel. Als je ze hebt gekozen dan kun je ze ook op verschillende manieren laten plaatsen. Zo kun je de hele toilet wand betegelen of enkel tot heup- of schouderhoogte. Je kunt er ook voor kiezen om de tegels af te werken met een sierstrip.

Tegels voor in de badkamer

In de badkamer heb je natuurlijk ook stenen nodig. De tegel die je uiteindelijk kiest om op de vloer en muur te plaatsen bepaalt de sfeer van de badkamer. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar je smaak en af te wegen welke vloer- en muurtegels een goede combinatie zijn. Als je al badkamermeubels hebt staan moeten de stenen daar natuurlijk ook bij passen. In de badkamer kun je kiezen voor een rustige sfeer of juiste een statement maken. Zo kun je kiezen voor gouden tegels op de wand of vloertegels met een houtlook. Je kunt ook een oosterse sfeer creëren met kleuren als groen, oranje en blauw, met daarbij passende vormen zoals arabesque.