Een goed werk bureau

Bij het creëren van een eigen werkplek is een van de eerste dingen waar je aan denkt toch wel een bureau. Het is toch het beste begin. Zonder plek om te zitten kom je niet ver. Maar, wat is belangrijk om op te letten als je een bureau aanschaft en zijn er nog andere dingen die meespelen bij het creëren van een goede werkplek? Lees daarvoor maar gauw verder.

Het juiste model

Als je thuis besluit een werkplek voor jezelf in te richten, maken veel mensen vaak simpel gebruik van bureautafels. Simpelweg een term om te gebruiken wanneer je je werkplek creëert aan een reguliere tafel die je in je huis hebt staan. Toch is dit niet altijd bevorderlijk voor het opstellen van een werkplek. Denk er bijvoorbeeld aan wanneer je aan de eettafel gaat zitten. Helemaal prima natuurlijk, maar om hier een hele dag bij te zitten is ook niet altijd ideaal. Besluit je dus om wel compleet een eigen werkplek te creeëren? Let dan goed op het model van het bureau. Tijdens het werken wil je het jezelf comfortabel maken, maar je moet ook rekening houden met de houding waarin je werkt. Je wilt voorkomen dat je na zoveel uur erg last krijgt van je rug of de manier hoe je zit. Een juist model van een bureau is hiervoor erg van belang.

De manier hoe je werkt

Ben je iemand die tijdens het werk veel ruimte nodig heeft of veel dingen laat rondslingeren op het bureau? Dan is een groot bureau natuurlijk de beste keuze. Veel bureau’s zijn er natuurlijk voor gemaakt om aan te werken. Ben je dus een erg drukke post-it plakker, dan kun je ervan uitgaan dat dit niet snel te zien is op je bureau. Of je moet hier geen probleem mee hebben, dan is het niet per se iets waar je naar hoeft te kijken. Wil je dit liever niet? Dan kun je kijken naar het materiaal waar je bureau van is gemaakt. Je wilt natuurlijk niet dat als je de geplakte post-its verwijdert je ineens allerlei schade aan het bureau hebt aangericht.

Houd de rust

Een functionele werkplek is natuurlijk voor ieder persoon verschillend, maar iets wat vaak toch een grote rol speelt bij de concentratie tijdens het werk is een opgeruimd bureau. Hierdoor is het rustig om je heen en heb je het vaak ook rustig in je hoofd. Met rust in je hoofd kun je beter aan de slag en zal je ook merken dat je je concentratie en langer bij kunt houden dan wanneer het een chaos is om je heen. Een bureau die beschikt over lades en/of kastjes kan hier ook bij helpen. Op die manier heb je toch belangrijke spullen dicht bij de hand, maar hoeft het niet allemaal op het bureau zelf te liggen.