Geef een oude lockerkast een nieuw leven

Veel mensen hebben misschien een meubel rondslingeren waarvan ze niet goed weten wat ze ermee aan moeten. Een lockerkast kan ook zo’n meubelstuk zijn. Maar wanneer je het omtovert en het een heel nieuw leven geeft, wordt het misschien wel een van je favoriete meubelstukken in je huis. Hier is wat je kunt doen.

Gebruik het waar de naam al voor staat

De naam zegt het dus al, locker ‘kast’. Gebruik het dus naar wat de naam je al geeft. Bekijk waar je vindt waar je nog een kast kunt gebruiken en gebruik de oude locker daarvoor! Je kunt er op allerlei manieren mee spelen om het te maken zodat het bij je interieur past. Je kunt besluiten het te verven of een totaal nieuwe look eraan te geven. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal. Lockerkasten geven op die manier een hele nieuwe look aan je inrichting, dit terwijl het een simpel meubilair was wat anders maar in de weg stond.

Maak gebruik van de oude look

Beschik je over een lockerkast die al een oude look over zich heen heeft? Maak hier dan juist gebruik van! Hierdoor kan de lockerkast een hele vintage vibe geven en dat is toch supergaaf? Heeft de kast deze look niet, dan kun je dit ook zelf doen. Je kunt de kast verven en dit opschuren zodat het een roestige look krijgt en op die manier geef je dus zelf de sfeer aan de kast die het anders niet heeft.

De ultieme doe-het-zelver

Voel je je door deze titel nou totaal aangesproken? Dan is het aanpakken van dit project misschien echt iets voor jou. En dat project is het maken van een houten lockerkast. Je bent op deze manier helemaal zelf aan de slag en ook maak je nog eens zelf een heel meubilair voor bij je thuis. Bepaal van tevoren eerst waarvoor je de kast wil maken en waar je deze neer wilt zetten. Op die manier kun je bepalen hoe je de kast moet ontwerpen en welk materiaal je hier allemaal voor nodig hebt. Denk dus bijvoorbeeld aan de hoogte van het ontwerp en de kleur die je eventueel aan het hout wilt geven, als je het een kleur wilt geven. Wil je dit niet? Dan kun je voor een bepaald soort hout kiezen. Heb je bijvoorbeeld een landelijke stijl in huis met gebruik van without, hoe leuk is het dan om een lockerkast te ontwerpen die hetzelfde soort hout heeft als de andere elementen in je huis? Zo geef je ook nog een stukje andere stijl aan je woning terwijl je toch gebruik maakt van hout.