Zo blijf je gemotiveerd

Het is niet altijd gemakkelijk om je concentratie en motivatie hoog te houden om weer aan het werk te gaan. Vooral in een tijd dat alles voornamelijk vanuit jezelf moet komen, is het lastig om gemotiveerd te blijven. Ondanks dat het lastig is, is het wel erg van belang. Daarom hier wat tips waardoor je hopelijk de motivatie toch weer terugvindt.

To do list

Een eerste stap om motivatie en ook concentratie terug te krijgen, is om goed op een rijtje te zetten wat er nu precies moet gebeuren. Hierdoor krijg je wat meer overzicht en hooguit ook wat meer rust in je hoofd. Een rust die uiteindelijk ook doorvoert tot de rest van je lichaam. Voordat je goed aan het werk kunt gaan is het hebben van rust belangrijk. Maak dus een lijstje met wat je allemaal moet doen. Je kunt het hierbij laten, maar je kunt er ook voor kiezen om ook nog een lijstje te maken over wat je precies op welke dag wilt gaan doen. Hierdoor kun je voor jezelf je tijd indelen en het belangrijkste als eerste afmaken. Op deze manier kun je ook pauzes voor jezelf inlassen wanneer je dit nodig hebt.

Hoe ga je te werk

Het is ook niet geheel onbelangrijk om eens te kijken naar de werkplek die je voor jezelf hebt gecreëerd. Er kunnen veel elementen zijn die je afleiden van wat je nu eigenlijk moet doen. Voor de ene persoon speelt dit meer een rol dan voor de ander en als je thuis werkt, heb je vaak niet veel keus. Toch, als je van jezelf weet dat een bepaalde soort werkplek goed voor je werkt, kun je hier best op proberen in te spelen. Denk aan een ergonomische werkplek. Dit is er speciaal op gecreëerd dat werknemers beter hun werk kunnen doen. Het is natuurlijk niet mogelijk om zo’n volledige werkplek zomaar bij je thuis te creeëren, maar kijk desnoods is naar een paar elementen waar je misschien thuis wel mee aan de slag kunt.

Ontspanning

Op je werk heb je hoogstwaarschijnlijk ook pauze, dus zorg ervoor dat je die thuis nog steeds neemt. Als het mooi weer is, ga dan desnoods een rondje lopen als je deze mogelijkheid hebt. Zorg er in ieder geval voor dat je voor pauzes bij je werkplek weg bent. Op deze manier creëer je op een andere, innovatieve manier wat meer rust in je hoofd. Je wordt niet telkens herinnert aan je werk en wat er allemaal nog moet gebeuren. Na een goede pauze, desnoods besteed je deze met anderen, kun je weer lekker aan de slag met nieuwe energie!