Een CO2 fles aanschaffen voor je aquarium

Ooit aan gedacht om een CO2 fles aan te schaffen? Dit kan voor veel dingen gebruikt worden en is dus altijd handig om te hebben als je hiermee vaak aan de slag moet. Ook voor horeca, evenementen-organisatoren en lasbedrijven is het altijd goed om te denken een het aanschaffen van zo’n fles. Er zijn veel verschillende redenen dat je een fles wilt kopen. Hieronder zetten we ze kort onder elkaar. 

Redenen om een CO2 fles aan te schaffen

Een CO2 fles is een fles met CO2 erin en deze is voor veel uiteinden te gebruiken. Zo kan je al een CO2 fles kopen omdat je graag je drinken wil voorzien van koolzuur. Tegenwoordig kan dit al makkelijk met een bepaald apparaat waarin je je fles water zet en vervolgens door middel van de CO2 er koolzuur in spuit. Ook kan je een fles gebruiken voor bijvoorbeeld lassen, of tijdens een evenement waar rookmachines aanwezig zijn. Ook kan je een koolzuurfles gebruiken voor je aquarium om hier zuurstof in te spuiten, zodat er geen groei van ongewenste planten komt. 

Werking van een CO2 Fles

Maar hoe werkt het dan met al deze verschillende sectoren? CO2, of ook wel koolzuurgas genoemd is voor veel dingen in te zetten. Je kunt het gebruiken als beschermgas tijdens het lassen zodat er geen invloeden van buitenaf kunnen zijn. Zo kun je op je gemak doorlassen en weet je zeker dat niks je werk aantast. Koolzuurgas wordt ook wel gebruikt als verdrijvingsgas in de industrie van voedingsmiddelen. En als jij een biertje van de tap krijgt in de kroeg, dan zorgt koolzuurgas ervoor dat het bier uit het fust wordt geperst. In de evenementenindustrie kan koolzuurgas ook gebruikt worden om damp en rook mee te maken. Hierbij wordt de vloeistof van CO2 gebruikt om grote dampwolken te maken, bijvoorbeeld tijdens festivals of concerten. 

Waar te koop en te hervullen

CO2 flessen zijn tegenwoordig makkelijk verkrijgbaar en op veel plekken te koop en zelfs te hervullen. Zo hoef je niet telkens een nieuwe fles aan te schaffen. Voor elk ander uiteinde, is er natuurlijk een ander soort fles, grootte en hoeveelheid nodig. Ook zitten er regels vast aan het transporteren en verhandelen van zulke CO2 flessen, dus let hier goed op bij een aanschaffen.