Dit is waarom een industrieel interieur een blijvertje is

Trends komen en gaan. Zeker ook op woongebied. Meubelstijlen veranderen, trendkleuren wisselen elkaar in rap tempo af. Maar sommige interieurtrends komen op en gaan voorlopig nergens heen. De industriële look is zo’n blijvertje. We zien deze trend onder meer terug keren in de horeca, in kantoorpanden en in woonhuizen. Waarom krijgen we geen genoeg van deze look? En waarom is het in 2021 nog steeds een goed idee te kiezen voor een industrieel interieur? 


Krachtige eerste indruk


Een industrieel interieur brengt een heel herkenbare, eigen sfeer met zich mee. Stap je een industrieel geïnspireerde ruimte binnen, dan bestaat er geen twijfel over de look. Kenmerken van zo’n interieur zijn robuuste meubels, het gebruik van duurzame materialen en een veel sobere tinten zoals bruin, zwart en grijs. Een industrieel geïnspireerde ruimte is stoer, eigentijds en een tikkeltje rauw. De uitstraling van zo’n interieur is krachtig en heeft alle potentie een blijvende indruk achter te laten. Dat effect is altijd welkom, of je dit nu toepast in woon- of werkruimte. 

Goed te combineren

Nog een fijn voordeel van een industrieel geïnspireerde ruimte is dat je deze stijl heel goed kunt combineren met andere woonstijlen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een volledig industrieel interieur. Maar het is zeker mogelijk om alleen maar industriële elementen toe te voegen aan je bestaande interieur. Industriële eyecatchers doen het al snel goed. Denk bijvoorbeeld aan een industriële eetkamer tafel in je moderne woonhuis of een industrieel bureau op je (thuis)werkplek.

Ieder interieur heeft karakter


Juist doordat industriële elementen zich goed laten combineren met andere woonstijlen, kun je een interieur creëren dat eigen en uniek is. Dat geeft een woning of bedrijfsruimte extra karakter. Daarbij brengen veel industriële meubels en accessoires een verhaal met zich mee. Denk hierbij aan het nieuw leven inblazen van oude industriële lampen en meubels. Of aan nieuwe accessoires ontstaan door upcycling, zoals een kapstok van steigerbuizen. In een industrieel interieur is veel ruimte voor eigen creativiteit. Dat zorgt ervoor dat veel industriële interieurs uniek zijn. En dit kan weer verklaren waarom we niet snel uitgekeken raken op deze look.


Duurzaam


Een industrieel interieur heeft de potentie extreem duurzaam te zijn. In deze stijl keren veel ruwe en natuurlijke materialen terug. Je kunt daarbij extra letten op keurmerken voor duurzaam vervaardigde meubels en woonaccessoires. Daarnaast zijn meubels in industriële stijl vaak enorm sterk en robuust van bouw. Dit geeft ze een langere levensduur, waardoor je minder snel iets nieuws hoeft te kopen. Ook dat is beter voor het milieu. Tot slot – het is al eventjes benoemd – kun je vintage of verouderde meubels, accessoires en materialen nieuw leven inblazen binnen deze interieurstijl. En dat is natuurlijk helemaal duurzaam.