Een overzetplint bestellen: dit zijn de voordelen

Als jouw plinten oud en versleten zijn, dan kun je nieuwe plinten laten plaatsen of je kunt een overzetplint bestellen. Nieuwe standaard plinten monteer je tegen de muur op de plek van de oude plinten. Overzetplinten zijn eigenlijk ook nieuwe plinten, maar deze plaats je over de oude plinten heen. Aan deze methode zitten een aantal grote voordelen verbonden. Lees hier daarom waarom een overzetplint bestellen veel beter is dan vervangen.

Een overzetplint bestellen is goedkoper

Je bespaart geld door voor overzetplinten te kiezen. Ze zijn allereerst niets duurder dan standaard plinten en vaak zelfs enigszins goedkoper. Uiteraard hangt dat wel af van het soort overzetplint je wilt bestellen. Je bespaart geld omdat je de plinten gemakkelijk zelf monteert. Je hebt daar geen monteur voor nodig, want alle overzetplinten worden geleverd met een speciale montagelijm. Met deze lijm kun je de plinten zelf monteren tegen de bestaande plinten aan en bespaar je geld. Wil je de overzetplinten toch liever laten plaatsen, dan is de monteur daar ook zo mee klaar en dat betekent een veel lagere rekening dan wanneer je je plinten zou vervangen.

Er is geen sloopwerk nodig

Ook sloopwerk kan extra kosten met zich meebrengen. Door een overzetplint te bestellen hoef je niet te slopen, want je laat de huidige situatie voor wat hij is. Slopen kan beschadigingen aan het stucwerk veroorzaken, bijvoorbeeld en dat wil je natuurlijk voorkomen. Met overzetplinten wordt dat een realiteit.

Alle uitvoeringen beschikbaar

Je kunt een overzetplint bestellen in een groot aantal verschillende stijlen. De meeste winkels bieden een aantal soorten standaard plinten aan inclusief een overzet versie. Door een overzetplint te bestellen heb je dus nog steeds hetzelfde assortiment tot je beschikking en kom je niets te kort. Er zijn overzetplinten voor allerlei soorten woningen en stijlen, van modern tot klassiek en van landelijk tot industrieel. Het enige wat voor jou moeilijk zou kunnen zijn is om uit al deze mooie opties een keuze te maken.

Verscheidene afmetingen mogelijk

Overzetplinten worden aangeboden in een verscheidenheid aan afmetingen. Veel mensen besluiten overzetplinten te bestellen, omdat hoge plinten in de mode zijn. Oudere woningen van na de Tweede Wereldoorlog tot de jaren ’90 hebben vaak lage en smalle plinten, in de kleur van de vloer. Vandaag de dag wil men juist hoge en zichtbare plinten, in de kleur van de muur. Door dat te doen geef je de vloer een veel prominenter kader en zet je deze echt in de schijnwerpers. Door een overzetplint bestellen kun je deze lage plinten probleemloos bedekken en omdat er verschillende afmetingen mogelijk zijn, is zelfs een hogere plint met een overzetplint weg te werken.

Overzetplinten bestellen online

De simpele montage maakt een overzetplint bestellen ideaal. Je geeft aan welke lengte je nodig hebt en hoeveel hoeken je kamer heeft en je krijgt de plinten een paar dagen later geleverd. Je krijgt dan alles wat je nodig hebt om je oude plinten direct te renoveren met je nieuwe overzetplinten.