Hoe snel kun je een huis verkopen?

Als je plannen hebt om een nieuw huis te betrekken, je benodigde geld vast zit in je huis of als je een dubbele hypotheeklast moet dragen, is het prettig als je jouw huis snel kunt verkopen. In dat geval zul je jezelf ongetwijfeld afvragen hoe snel je een huis kunt verkopen. Je kunt uiteraard al je hoop vestigen op de huizenmarkt maar er is een optie waarbij je echt de zekerheid hebt dat je een woning binnen slechts 7 werkdagen verkocht hebt. 

Wat zijn de mogelijkheden om een woning snel verkocht te hebben?

Er zijn diverse mogelijkheden om een woning snel verkocht te hebben. Je kunt hierbij gebruik maken van diverse (online) mogelijkheden om je woning onder de aandacht te trekken bij potentiële kopers. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de woning snel van de hand te doen door hiervoor een scherpe prijsstelling te vragen. Dan nog gaat er veel tijd overheen voordat het volledige verkoopproces voltooid is. Dit kan enkele maanden duren.

Naast het bovenstaande biedt zelfs de meest gunstige woningmarkt niet de zekerheid dat een woning snel verkocht wordt. Er zijn nog altijd veel woningen die als “onverkoopbaar” kunnen worden bestempeld. Het is niet uitgesloten dat alle “te koop” borden in de buurt worden voorzien van de sticker ”verkocht” terwijl het eeuwig lijkt te duren voordat jij deze sticker mag plakken.

Gevolgen niet snel verkopen van een woning

De gevolgen van een langdurig verkoopproces of het niet snel verkopen van een woning zijn groot. Denk hierbij onder andere dat hierdoor een mogelijke scheidingsprocedure veel langer duurt dan gewenst of dat je als eigenaar met dubbele woonlasten komt te zitten als er wel een overdracht heeft plaatsgevonden van een nieuwe woning. Daarnaast heeft het lang te koop staan van een woning gevolgen voor de aandacht hierop en heeft een leegstaand huis een minder aantrekkelijke uitstraling wat een belemmerende werking kan hebben op de verkoop.

Hoe snel kan een huis verkocht worden

Als je gebruik maakt van de diensten van een organisatie die zich gespecialiseerd heeft in het snel verkopen van je huis, kan een woning binnen slechts 7 werkdagen verkocht zijn. Na het aangeven van je wens om je woning te verkopen zal een taxateur van het bedrijf (zoals Directhuisverkopen.com) je een bezoek brengen. Na slechts enkele dagen zal er een bod op je huis worden uitgebracht die tussen de 80 tot 85% van de marktwaarde zal liggen. Als je akkoord gaat met dit bod ontvang je een garantiecertificaat. Daarnaast wordt er zo snel mogelijk een overdracht bij de notaris ingepland. Totaal zal dit proces slechts twee tot vier weken in beslag nemen. Nu je weet hoe je snel je huis kunt verkopen, weet je dat je jezelf veel ongemak kan besparen.