Welk dekbed past bij mij?

Een goed dekbed hebben is belangrijk, volgens sommige bronnen wordt 70% van de temperatuur in bed bepaald door het dekbed. Globaal kun je dekbedden in vier categorieën indelen. In deze blog leggen we je meer uit over de  categorieën en de eigenschappen van dekbedden.

Dons, wol, katoen, en synthetisch

Zoals het in de aanhef staat lijkt het eerder vier soorten dan categorieën. Het tegendeel is waar, want het heeft eigenschappen. Zo wordt dons omschreven als licht en soepel, sluit aan bij het lichaam, goede lucht- en vochtregulatie, en anti-allergie. 

Wol is sterk, heeft een natuurlijke klimaatbeheersing, kan enorm veel absorberen, en is eveneens anti-allergie. Katoen is ook zeer sterk dus duurzaam, het heeft een natuurlijke en hoge klimaatbeheersing, en het is hygiënisch omdat katoen zeer goed te reinigen is. Tot zover de natuurproducten, wat rest zijn de synthetische dekbedden

Vreemd genoeg zijn dat meestal kinderdekbedden terwijl synthetische dekbedden zeer geschikt zijn voor volwassenen. Het is voordelig, ook hygiënisch omdat het zeer goed te reinigen is, anti-allergie, kortom een synthetisch dekbed is een goed product voor een lage prijs. Als je dus antwoord zoekt op de vraag, welk dekbed past bij mij, overweeg eens een synthetisch dekbed.

Slapen is wetenschap

Zelden wordt er naar het dekbed gekeken. Als het om goed slapen gaat, gaat het al snel over bodems en matrassen en dan hoe goed die matrassen steunen en vocht afvoeren, en niet over het dekbed. Toch is er veel te bereiken als je het goede dekbed kiest. Daarom de categorieën, en een bamboe dekbed ontbreekt in de opsomming. Dit heeft te maken met een extreem vermogen tot absorberen, maar moet de oplossing dan niet meer in de ondergrond gezocht worden dan in het dekbed? 

Mocht er sprake zijn van zoveel zweten dat een wollen dekbed het niet meer kan absorberen, heeft vervangen voor bamboe dan wel zin? Bedden en slapen is vaak een specialisme, dus stel je bent extreem lang of zwaar dan moet je al snel naar een speciaalzaak voor maatwerk. In die zaak kun je gelijk de vraag, welk dekbed past bij mij stellen. Er is een kans dat de specialist dan bamboe zal adviseren, maar je kunt beter uitgaan van één van de vorige omschreven materialen. Misschien moet je daarom de vraag stellen, welk bed past bij mij inclusief het dekbed? 

Mocht je bed, matras, en bodem nog goed zijn, dan kun je de nachtrust extra vooruit helpen door het juiste dekbed te kopen. Je weet, welk dekbed past bij mij?