Natuursteen op maat in uw woning?

natuursteen groningen op maat

Natuursteen in woningen is de laatste jaren razend populair. U ziet het in vele toepassingen, zoals: tegels, traptreden, aanrechtbladen, vensterbanken, gootstenen en nog veel meer. Natuursteen is een gesteente dat afkomstig is van de natuur en na eventuele bewerking toegepast wordt als bouwmateriaal of woninginrichting. Er zijn enorm veel soorten natuursteen en elke natuursteen is uniek. Natuursteen in uw woning is een goede optie, de steen brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee in vergelijking met de gebakken of keramische steen. De natuursteen is gemakkelijk schoon te maken, is volledig doorgekleurd en beschadigd vrij lastig. Maar waarom is natuursteen zo populair geworden in woningen? Onderstaand leest u alle informatie over de soorten natuursteen en toepassingen. 

Marmer en graniet natuursteen

De bekendste soorten natuursteen zijn: marmer, graniet, kalksteen, kwartsiet en zandsteen. Van deze natuurstenen zien we dat marmer en graniet steeds meer interieur toepassingen krijgt. De uitstraling van deze stenen zijn uniek en inmiddels zichtbaar in veel woonkamers, slaapkamers, keukens en badkamers. 

Marmer

Marmer is een gesteente afkomstig uit kalksteen. Kenmerkend is de vastheid, vorstbestendigheid, kristalstructuur en glanzende uitstraling. De natuursteen marmer kent verschillende kleuren variërend van grijs, roze en wit. Vaak wordt gedacht dat marmer ook zwart van kleur kan zijn. Dit is echter geen marmer maar een zwarte natuursteen. Naast de verschillende kleuren, verschilt het uiterlijk ook sterk. De structuur kan verschillen van regelmatig tot zeer onregelmatig. Zo is elke marmersteen anders en heeft u een ruim aanbod aan marmeren stenen.

Vroeger gebruikten Grieken en Romeinen marmer in de beeldhouwkunst. Het Griekse woord marmaros betekent ‘’glazende steen’’. Tegenwoordig is marmer dé populairste natuursteen voor in uw woning. Er wordt voornamelijk gekozen voor een marmeren badkamer of marmeren keuken. Bekende toepassingen zijn marmer wandtegels, marmervloer, marmer vensterbank en marmer tafels. 

Graniet

Graniet wordt oorspronkelijk gevormd bij het ondergronds stollen van magma. Tijdens het lange afkoelingsproces vormt het gesteente kristallen. Als graniet verandert in gesteente door blootstelling aan zeer hoge drukken en temperaturen. Het gesteente kan gepolijst, mat of gebrand worden afgewerkt. Graniet is perfect voor intensief gebruik, omdat het een slijtvast, zuurbestendig en hard materiaal is. Vanwege zijn eigenschappen is graniet een uitstekende materiaalkeuze voor verschillende toepassingen. Elke granietsteen is uniek, omdat kleuren en uitstraling sterk kunnen verschillen. Kenmerkend aan graniet is zijn grove structuur, de steen kan kleine scheurtjes, putjes of matte plekjes bevatten. 

De oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen maakte van dit gesteente meerdere belangrijke bouwwerken. Vandaag de dag zijn aanrechtbladen van graniet erg bekend. 

Tover uw woning om!

Zoals u nu weet zijn er verschillende soorten natuursteen die u kunt plaatsen in uw woning. Marmer en graniet zijn de meest geliefde soorten natuursteen. Marmer heeft een glanzende uitstraling en wordt vaak toegepast in badkamers of keukens. Graniet is een gesteente met grove structuur wat vaak wordt gebruikt voor intensief gebruik, zoals het aanrechtblad. Natuursteen is leverbaar in standaardformaten of leverbaar op maat. Natuursteen maatwerk is extreem geliefd, omdat uw wensen letterlijk tot vervulling komen. Wilt u een hoekkeukenblad volledig van graniet? Of wilt u uw badkamer volledig betegeld met marmer? Het kan allemaal bij de juiste specialist. Bijvoorbeeld: Natuursteen Groningen en Natuursteen Friesland. Wacht niet langer en maak uw woning uniek met natuursteen op maat!