Wat kun je het beste tegen mollen doen?

Mollen bewegen zich onder de grond voort en kunnen daarmee veel schade aanrichten in jouw tuin. Dit is het laatste waar je op zit te wachten en daarom vertellen wij jou in dit artikel hoe je mollen het beste kunt voorkomen. Lees snel verder en wij vertellen jou meer over het aanschaffen van mollenverjagers en waar je precies op moet letten.

Wat is het probleem van mollen?

In principe is er niets mis met mollen, die doen gewoon namelijk wat ze moeten doen en hebben niet eens door dat ze schade aanbrengen aan jouw tuin. Doordat mollen zich onder de grond bewegen, graven ze tunnels. Deze tunnels kunnen voor verzakkingen zorgen waar natuurlijk niemand op te wachten zit. Deze verzakkingen kunnen je uiteindelijk veel geld gaan kosten, helemaal wanneer je jouw tuin opnieuw moet laten aanleggen. Daarom is het beter om mollen te voorkomen, wat gelukkig eenvoudig te realiseren is.

Mollen houden namelijk niet van bepaalde geuren en zijn hier erg gevoelig voor. Wanneer je een aantal van deze planten in jouw tuin plaatst, weet je zeker dat ze voorlopig uit de buurt blijven.

Het bestrijden van mollen

Wanneer je al mollen in tuin hebt, zal je deze moeten bestrijden. Dit kun je eenvoudig doen met verschillende mollenverjagers. Eén van de meest bekende en populaire mollenverjagers is een mollenklem. Het voordeel van de mollenklem is dat deze goedkoop zijn en vaak erg effectief zijn. Het nadeel is dat het niet een erg diervriendelijke methode is. Kies je liever voor een diervriendelijke methode? Neem dan eens een kijkje op de website over mollenverjagers.