Kunstgras of echt gras?

Ben je je tuin aan het opknappen? En twijfel je over het nemen van kunstgras of echt gras? In dit artikel bespreken we zowel de voordelen als nadelen van kunstgras en echt gras. Hopelijk helpt dit artikel je bij het maken van de juiste keuze.

Nadelen kunstgras

In tegenstelling tot echt gras, houdt kunstgras warmte vast. Daarnaast kun je niet genieten van de geur van net gemaaid gras en is kunstgras duurder dan echt gras.

Voordelen kunstgras

Met kunstgras heb je het hele jaar door een mooi gazon zonder dat je hier moeite voor hoeft te doen. Hoe fijn is dat? Daarnaast is kunstgras onderhoudsvriendelijk. Zo is maaien, sproeien en bemesten verleden tijd. Ook kun je het zwembad de hele zomer in je achtertuin laten staan, zonder dat je gele, bruine of dorre plekken op het kunstgras creëert.

Nadelen gras

Gras moet je goed onderhouden. Denk hierbij aan:

1. Regelmatig maaien
Een keurig gazon creëer je onder andere door regelmatig het gras te maaien. Zo krijgen mos en onkruid geen kans om te groeien. Ook krijg je door regelmatig je gras te maaien een stevig en dik gazon. Vandaag de dag zijn er diverse grasmaaiers op de markt die ervoor zorgen dat het maaien van je gras een eenvoudige klus is.

2. Regelmatig sproeien
Tijdens de zomermaanden is het belangrijk dat je je gras regelmatig sproeit. Zo voorkom je dat het gras is uitgedroogd of dood gaat. Te veel water is natuurlijk ook niet goed. Houd daarom de vochtgehalte van het gras goed in de gaten.

3. Bemesten
Ook is het regelmatig bemesten van je gazon van belang. Dit moet een aantal keer gebeuren in de maanden april t/m oktober.

Voor bovenstaande onderhoudswerkzaamheden dien je divrse tuinmachines aan te schaffen.

Voordelen gras

Voor echte tuinliefhebbers is het onderhouden van gras natuurlijk geen probleem. In dit laatste tekstgedeelte bespreken we de voordelen van echt gras. Gras geeft een heerlijke geur af. Wat dacht je bijvoorbeeld van de geur van gras dat net gemaaid is? Ook heeft de natuur, waaronder gras, een positief effect op onze gezondheid. Het verlaagt onze bloeddruk en zorgt voor minder stress. Bovendien houdt gras in tegenstelling tot kunstgras geen warmte vast.

Wij zijn benieuwd. Ga je voor kunstgras of echt gras?