Tips voor het kiezen van badkamertegels

Er zijn verschillende redenen om voor keramische tegels in de badkamer te kiezen. Deze vloer optie is duurzaam en gaat lang mee. Bovendien is dit type vloer ook vlekbestendig en makkelijk te onderhouden. De belangrijkste reden voor het kiezen van keramische tegels is vanwege de vochtbestendige eigenschappen. Vanwege deze redenen geven veel huiseigenaren de voorkeur aan het installeren van keramische tegels in hun badkamers. Echter, het bepalen van de ideale badkamer tegels kan een ontmoedigende taak zijn. Keramische badkamer tegels zijn verkrijgbaar in vele kleuren, patronen en maten. Zo kan het moeilijk zijn om de ideale tegels voor de vloer en wand van je badkamer te kiezen. Je kunt vasthouden aan de onderstaande tips om je opties te beperken.

Overweeg de antislipwaarde  

De antislipwaarde van de tegels kan van grote invloed zijn op jouw veiligheid in de badkamer. Dit verwijst naar hoe glad ze zijn als ze nat zijn. Als je tegels met een hoge antislipwaarde in de badkamer installeert, is de kans dat iemand erover uitglijdt vele male kleiner. Als je kleine kinderen of ouderen in huis hebt, kun je beter kiezen voor tegels die niet glad zijn, zodat de kans van vallen en gewond raken nihil is. Aan de andere kant, als je een elegantere uitstraling wilt met minder veiligheidsrisico’s, kies dan een tegel met minder slipweerstand.

Kies de juiste tegelmaat

De grootte van de badkamer is een belangrijke factor bij het kiezen van badkamertegels. De grootte van de tegel bepaalt hoeveel dekking elke tegel zal bieden. Als er genoeg budget is, ga dan voor grote tegels. Grotere tegels zijn duurzamer dan kleinere en vergen minder onderhoud. Bovendien kunnen grote tegels een groot ruimtelijk effect creëren. Dit betekent dat een kleine badkamer ruimer lijkt.

Kies de juiste kleur en het juiste patroon

Als je je badkamer groter wilt laten lijken, kun je kiezen voor natuurlijk gekleurde tegels. Witte marmeren wandtegels zijn dan een ideale optie. De marmerlook tegels bieden niet alleen een groot ruimtelijk effect, maar ze kunnen de badkamer ook een luxueuzere uitstraling geven. Lichte en neutraal gekleurde tegels zijn geschikt voor kleine badkamers. Wil je daarentegen warmte toevoegen aan de badkamer, kies dan voor het plaatsen van donker gekleurde tegels. Als je een eigentijdse look wil creëren, gebruik dan tegels met een speciaal patroon, zoals Portugese keramische tegels. Deze tegels zijn opvallend omdat ze verkrijgbaar zijn in veel verschillende patronen. Deze tegels zijn geschikt voor vloeren en wanden. Als je het moeilijk vindt om de juiste kleur en het juiste patroon van keramische tegels voor de badkamer te kiezen, is het raadzaam om een specialist te raadplegen.