Waarom een bouwkundige keuring?

Bouwkundige keuringen kun je op verschillende momenten uitvoeren. Bijvoorbeeld wanneer je op het punt staat een pand te bouwen of een gebouw te kopen. In dit artikel vertellen we je er meer over. Maar voordat we je hier meer over vertellen, leggen we uit wat een bouwkundige keuring inhoudt.

Wat is een bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring wordt gebruikt om te controleren of de technische specificaties worden nageleefd. De inspectie kan visueel worden uitgevoerd. Indien nodig worden er soms specifieke apparaten gebruikt tijdens de bouwkundige keuring. Dit zijn specifieke apparaten die zijn vereist om een oordeel te kunnen geven over de staat van een gebouw. Hoe lang een bouwkundige keuring duurt hangt af van het gebouw. Zo zijn er veel zaken die moeten worden onderzocht wanneer het gebouw in slechte conditie is.

Bouwkundige keuring tijdens de bouw

Door regelmatig het bouwproces te inspecteren, kunnen eventuele problemen vroegtijdig worden opgelost. Hierdoor voorkom je onnodige uitgaven. Interessant wanneer je bijvoorbeeld een bedrijfspand of woning aan het bouwen bent. Zo blijft de kwaliteit gewaarborgd en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Bouwkundige keuring bij aankoop

Ben je van plan een bedrijfspand of woning te kopen? Kies voor meer zekerheid over de staat van het gebouw en laat een bouwtechnische keuring doen. Eventuele gebreken komen dan boven tafel en deze kun je gebruiken om je onderhandelingspositie te versterken. Ook voorkom je dat je op deze manier voor vervelende verrassingen komt te staan.

Wie voert een bouwkundige keuring uit?

Wil je een bouwkundige keuring laten uitvoeren? En ben je op zoek naar een iemand die dit voor je kan uitvoeren? Van de bouwkundige keuring tijdens de bouw van een pand tot de bouwkundige keuring voorafgaand aan het kopen van een woning. In Nederland zijn diverse bedrijven die zijn gespecialiseerd in het maken van een onafhankelijke, bouwkundige keuringen. Boers Advies is zo’n bedrijf. Bekijk deze website voor meer informatie of vraag direct een bouwkundige keuring aan.